FullSizeRender

 

NATUURKUNDE: ROND SCHUREN

Een eenvoudig natuurkundig gegeven, maar vaak vergeten: op een scherpe hoek zal de verflaag dunner zijn. Daarom schuren onze schilders de scherpe kanten van houten kozijnen, ramen en deuren een beetje rond. Op een ronding hecht de verf beter, in een dikkere laag.

 

WAAROM DE PROFESSIONAL SCHUURT EN AMATEURS PLAMUREN.

Plamuren doet de amateur, voor professioneel buitenschilderwerk geldt de leus: goed schuren en minimaal plamuren. Plamuur houdt vocht vast, de opgebrachte verflaag zal veel eerder slijten. Onze vakmannen schuren liever even door.

 

DE EXTRA-EXTRA LAAG

Bij Schilderwerken Rheden krijgen de liggende delen (van kozijnen bijvoorbeeld) altijd een extra verflaag. Soms wel twee. Of drie. De reden? Liggende delen krijgen extra veel zonlicht en vangen bij regen veel meer water. Extra beschermen dus.

 

WAT KLEUREN BUITEN DOEN.

Smaken verschillen, natuurkundige wetten niet. Lichte kleuren bijvoorbeeld, hebben het voordeel dat zij langer goed blijven dan donkere, vanwege hun grotere reflectie van zonlicht! Een van de redenen waarom Rian , voordat het buitenschilderwerk op deuren en kozijnen begint, haar klant zal adviseren over de voor- en nadelen van kleuren.

 

WANNEER SCHILDEREN WE NIET?

Perfect schilderwerk vraagt om perfect weer. Bij Schilderwerken Rheden zijn we daar streng in. Dus mist, regen of hoge luchtvochtigheid? Excuus mevrouw, meneer: geen schilderwerk.  Ook rechtstreeks zonlicht op een stralende zomerdag dekken we af: in de felle zon droogt de verf te snel en is er meer kans op kwaststrepen en blaasjes.

 

NIET ALLE KIEREN MOETEN DICHT.

Regelmatig verzoeken klanten om de kieren tussen steen en houtwerk dicht te maken met kit, omdat dit ‘mooier staat’. Onze schilders zullen dit beleefd weigeren. De kieren tussen de stenen en het houtwerk zorgen ervoor dat vocht uit de stenen een uitweg vindt. Wie deze randen en kieren dichtstopt, zit vroeg of laat met bladderend schilderwerk op de kozijnen.

 

ROET IS OVERAL.

Op álle buitenschilderwerk zit roet. Jazeker, zelfs al woont u niet langs een drukke weg. Roet –veroorzaakt door auto’s en industrie – zit namelijk in de lucht, en valt door regen op uw schilderwerk. Onze vakmannen zullen dan ook altijd zorgen dat deze roetlaag met een speciaal middel is verwijderd, voordat hij gaat schilderen.

 

WAT AMMONIAK NIET DOET.

Iedereen weet dat schilderwerk eerst schoongemaakt moet worden. Te vaak wordt daarbij gegrepen naar de ammoniak. Onthoudt u alstublieft een ding: als verfreiniger is ammoniak niet voldoende. Ondanks dat ammonia schoonmaakt, ontvet het zéér beperkt. Schilderwerken Rheden werkt daarom met haar eigen verfreiniger, voor een optimaal resultaat.

 

DE DAKGOOT NOOIT….

Ach, de kozijnen zijn klaar, verfpot is nog niet leeg: doen we de dakgoot meteen even mee. Onthoudt: dakgoten mogen nóóit met een afsluitende verf worden behandeld. De betimmering rond de zinken dakgoot is namelijk altijd vochtig. Wie dan een hoogglans of zijdeglans verf gebruikt, kan erop rekenen dat die gaat bladderen. Onze schilders gebruiken altijd een vochtregulerende verf of een professionele buitenbeits.